Patates Musakkası Tarifi, Patatesli Musakka Nasıl Yapılır, Patatesten Musakka yapmak, patatesli musakka tarifi, Musakka Tarifleri, Musakka Çeşitleri, Patatesli Musakka, Patates yemekleri, Patatesle Musakka nasıl yapılır, Yemek Tarifleri, Mis yemek, Patates Musakkası Oktay Usta tarifleri, Patates Musakkası Malzemeleri.
Patates Musakkası Tarifi
Malzemeleri:
l kg patates (l cm kalınlığında halka doğranmış) 250 gram kıyma
l tane soğan (ince kıyılmış)
3 çorba kaşığı sana
2 tane küp doğranmış domates veya l çorba kaşığı salça (l kahve fincanı suda eritilmiş)
Tuz
Maydanoz (ince kıyılmış)
Yapılışı
Bir tavada Sana’yı kızdırıp, patatesleri yağda çevirip,bir tepsi veya tencereye yayın.
Aynı tavaya soğanı koyup, hafif kavurun.
Sonra kıymayı ekleyip, kavurarak pişirin.
Domatesi de ekleyin, karıştırarak kavurun.
Kıymayı patateslerin üzerine yayın.
Patateslerin üzerini kaplayacak kadar su ilave edip, fırında orta ısıda yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
Maydanoz serpip, servis yapın.
Not:Kızarmış patateslerin daha hafif olmaları için, emici mutfak kağıdı üzerinde bekletip,fazla yağlarını alabilirsiniz
No comments:
Post a Comment