Etiketler: tavuklu mantar sote yemek tarifi
Yoğun günlerinizde ne yapacağım diye düşünmenize engel olacak bir tariftir tarifi kolay ve lezzetlidir.
Malzemeler
- Yarım kilo mantar
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 adet soğan
- 2 adet domates
- 2 adet tavuk göğsü
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
Tavuk göğüslerini küp küp doğrayıp geniş teflon tencerede ağzı kapalı şekilde sulanıp pişiririz suyu çekilince sıvı yağı koyunuz ve ardından küp küp doğradığımız soğanları koyup kavururuz. Yıkadığımız mantarları küp küp doğrayıp katarız ve tencerenin kapağını kapatırız mantarların suyu çekilene kadar orta ateşte pişiririz suyunu çekince küp küp doğradığımız domatesleri ekleriz ve domateslerin yumuşayıp ezilmesini bekleriz pişince tuzunu, pulbiberini, kekiği atıp karıştırdıktan sonra sıcak olarak servis yaparız.
VN:F [1.9.20_1166]
Bu tarifi oylayın!
Rating: 9.0/10 (1 vote cast)
Aramalar:
3 Responses for "Tavuklu mantar sote"
Bugünkü menüne bak yaa tavuk çorbası, tavuklu pilav, tavuk mantar sote
VA:F [1.9.20_1166]
Abi ben bu makarna yapma işini niye beceremiyorum yaa. Tavuklu mantar sote bile yapıyorum ama makarna olmuyor hiç, kıvamını tutturamıyorum.
VA:F [1.9.20_1166]
Tavuklu mantar sote aşkıyla mantar temizlemek ömür çürütür,denemeyiniz.özellikle de mutfak güneş görüyosa sırttan aşşaa şelale misali :-/
VA:F [1.9.20_1166]
Yorum yapın
No comments:
Post a Comment