Profiterol… İsmi gibi lezzeti de gayet güçlü bir tatlı. Çikolata tutkunlarının vazgeçilmez tatlısını evinizde yapabilirsiniz.
Profiterol Malzemeleri
Bir buçuk su bardağı su
100 gram tere yağ veya margarin
1 su bardağı un
5 tane yumurta
Yarım çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı toz şeker
Krema malzemeleri;
2.5 su bardağı süt
2 tane vanilya
4 yemek kaşığı un
Yarım su bardağı şeker
Profiterol Tarifi
Profiterol yapmak için ilk olarak profiterol hamurunu hazırlıyoruz. Bir tencereye suyu koyun ve kaynatmaya başlayın. Kaynayan suyun içinde tereyağını eritin. Ardından tuz, şeker, un katın ve karıştırarak pişirmeye başlayın. Profiterol hamuru tencerede sürekli karıştırılarak göz göz olana kadar pişirmelisiniz. Pişen profiterol hamurunu ateşten alın ve 10- 12 dakika kadar ılıması için mutfak tezgahında bekletin.
Süre dolduktan sonra sonra elinizle kontrol edin, ılımış hatta soğumuş ise profiterolün püf noktası olan yumurta ekleme işine başlayın. Yumurtaları tek tek hamurun içine kırın ve her defasında mikserle güzelce çırparak yumurtayı karıştırın. Ardından ikinci yumurtaya geçin ve bu şekilde bir bir hepsini kırıp mikserle çırpın. Ardından tencereyi buzdolana koyun ve 1 saat kadar bekletmeye bırakın.
Bu sırada kremasını hazırlayabiliriz. Bir tencereye krema malzemelerini ekledikten sonra ve sürekli karıştırarak muhallebi kıvamını alana kadar pişirin ve ocaktan alarak kenara koyun.
Hemen ardından bir paket çikolata sosunu üzerinde yazan tarife göre pişiriyoruz onu da bir kenara kaldırıyoruz, daha sonra kullanacağız.
Bir saat sonra profiterol hamurunu buzdolaptan alın ve yağlanmış fırın tepsisine aralarında 2 parmak boşluk kalacak şekilde birer çay kaşığı koyun. Fırını 200 dereceye ayarlayın ve ısıtp profiterol tepsisini fırına sürün burada kızarana kadar pişirip fırından çıkarın.
Fırından çıkan profiterolleri soğutun ve bıçak ile bir köşesini çok az kesip içine çay kaşığı yardımı ile kremadan koyun ve üzerine çikolata sosunu döktükten sonra servis edin. Unutmayın kremayı 2-3 saat beklemetmeniz profiterolünüzün tadına tat katacaktır. Afiyet olsun.
No comments:
Post a Comment